Nederlandse jeugdfilms succesvol

abeltjeHet gaat goed met de Nederlandse jeugdfilm. Dit zijn Nederlandse films, ook wel familiefilms genoemd, waarin kinderen of jongvolwassenen de hoofdrol spelen. Al vanaf het begin van het vorig decennium zijn een aantal beroemde kinderboeken met groot succes verfilmd. Eén van de eerste films was Minoes. De film gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt over een kat met menselijke trekjes. Daarna zijn vele films gevolgd. Abeltje, Brief voor de koning, Kruimeltje en de Kameleon zijn slechts enkele voorbeelden.

Opvallend is vaak de grote liefde waarmee de films zijn gemaakt. De meeste films zijn gebaseerd op bekende kinderboeken. Het onderliggende verhaal is daarom om te beginnen al sterk. Vervolgens worden mooie locaties gebruikt, waarin met groot gevoel voor detail interieurs uit vervlogen tijden worden nagemaakt. Daarnaast zijn vaak juiste de grote Nederlandse acteurs en actrices bereid mee te spelen. Sommige kinder- en jeugdfilms kennen casts waar de grootste films jaloers op zouden zijn.

Vaak worden deze films rond kerst uitgebracht. Een tijd waarin veel ouders tijd en zin hebben om met hun kroost naar de bioscoop te gaan. Een gezellig uitje, lekker warm binnen met een bak popcorn en wat te drinken. Heerlijk om even terug te gaan in oude tijden, waarin alles nog goed leek te zijn.

 
 
 

0 Reacties

Laat een reactie achter